Eurogrupp on lähedal Kreeka laenu tagatise kokkuleppimises

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Poola rahandusminister Jacek Vincent Rostowski, eurogrupi juht Jean-Claude Juncker ja ELi majandus ja rahandusasjade volinik Olli Rehn.
Vasakult paremale: Poola rahandusminister Jacek Vincent Rostowski, eurogrupi juht Jean-Claude Juncker ja ELi majandus ja rahandusasjade volinik Olli Rehn. Foto: SCANPIX

Euroala valitsused on väga lähedal kokkuleppe sõlmimisele Kreekale antava abilaenu tagatise osas, teatas eurogrupi juht Jean-Claude Juncker.

«Oleme väga lähedal probleemile lahenduse leidmisel,» ütles Juncker, lisades, et on olemas lahendus, mis peaks tema hinnangul kõikidele liikmesriikidele sobima. Detaile ta ei avaldanud, kirjutab EUBusiness.

Juncker kritiseeris teravalt Soomet, kes otsis eurogrupist eraldi Kreekaga erikokkulepet tagatise saamiseks. «Mulle ei meeldi see mehhanism. Mulle ei meeldi kahepoolsed kokkulepped riikide vahel,» sõnas ta.

«Euroopa Nõukogu hägus sõnastus jättis Soome võimudele mulje, justkui nad oleksid volitatud vettpidamatu kahepoolse kokkuleppe sõlmimiseks,» rääkis Junkcer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles