Ravimifirma sai 25 000 eurot trahvi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merck Sharp & Dohme OÜ (MSD Eesti) on osa globaalsest farmaatsiafirmast Merck & Co.
Merck Sharp & Dohme OÜ (MSD Eesti) on osa globaalsest farmaatsiafirmast Merck & Co. Foto: SCANPIX

Ravimifirma MSD (Merck Sharp & Dohme) sai ravimiameti eilse otsuse järgi 25 000-eurose trahvi, kuna ettevõte rikkus naistearstidele ürituse korraldamisel ravimi väljakirjutamise ja müügi kingitustega mõjutamise keeldu ning mitmeid reklaami- ja ravimiseaduses ravimisreklaamile sätestatud nõudeid, kirjutab Äripäev.

«Ürituse meelelahutuslik osa ületas oluliselt teaduslikku poolt,» sõnas ameti peadirektori asetäitja abi Kaili Lellep, kelle kinnitusel mõjutati 1. aprillil korraldatud üritusega retseptiravimi Nuvaring väljakirjutamist ja müüki.

Kuna ürituse puhul on tegemist ravimireklaamiga, laieneb pakutavatele hüvedele ravimiseadusest tulenev piirang, mida samuti otsuse kohaselt rikuti, lausus ta.

Lisaks tuvastas ravimiamet ürituse käigus veel reklaamiseaduse rikkumisi, sest retseptiravimi kohta avalikustati teavet viisil, millest polnud tavalise tähelepanu korral arusaadav, et tegu on reklaamiga ning reklaamitakse retseptiravimit, samuti edastati reklaami isikutele, kellele pole seda ravimit lubatud reklaamida, ja üritusel ei registreeritud kõiki osalejaid, rikkudes ravimiseadust.

Trahviotsus jõustub, kui MSD ei ole 15 päeva möödudes esitanud maakohtule kaebust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles