Vietnamlased söövad aastavahetusel Eesti kanatiibu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Иллюстративный снимок.
Иллюстративный снимок. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Talleggist läks novembri viimastel päevadel Vietnami kolm lasti ehk 78 tonni kanatiibu, mis jõuavad seal poodidesse aastavahetusepeo ettevalmistusajaks.


Kanatiivad jõuavad Hanoisse aastavahetuspidude ettevalmistusajaks. Aasia riigid on Talleggi kanatiibadele oluliseks turuks ka edaspidi.

«Talleggi linnuliha on nõutud kaup - meie karmid hügieenireeglid ning sellest tulenevalt liha kõrge kvaliteet on aidanud meil lähiturgude ekspordikanalid hästi sisse töötada,» lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

«Tiiva müük Vietnami ei ole igapäevane, kuid olen kindel, et jätkame kanalihatoodete müüki Aasiasse ka edaspidi. Uued ning kaugemad turud on hea võimalus suurendada liha tootmise efektiivsust. Lisaks juba tavapärasele müügile Balti ja Skandinaavia riikidesse ning teistele Euroopa Liidu klientidele toimub aeg-ajalt müüke ka eksootilisematesse riikidesse.»

ASi Tallegg äridirektori Margus Venelaine sõnul süüakse Aasia riikides kanatiibu rohkem kui Euroopas. «Kanatiib on populaarne just Aasias ja vähem Euroopas. Euroopa, sealhulgas Eesti, kanaliha tarbimistrend liigub aga järjest rohkem filee tarbimise suunas. Seetõttu kipub tiiba Eestis üle jääma. Suure koguse kanatiibade ekspordi ajastus on seotud Vietnami uue aasta tähistamisega - et kaup ikka õigel ajal seal oleks. Suure tõenäosusega hakkab eksport selles suunas toimuma stabiilselt,» sõnas Margus Venelaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles