Luman: siseturust eduks ei piisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Priit Simson

Kaubandus-tööstuskoda tähistas eile, 27. augustil pidulikult uue ärihooaja algust. Üritusel kõnelnud Toomas Luman tõstis esile ekspordi tähtsust Eesti ettevõtjate jaoks.

Koja juhatuse esimees Luman rääkis oma kõnes õppetundidest, mis ettevõtjad majanduskriisi tingimustes on saanud: «Julgen öelda, et see kogemus on ühe väikese ja avatud majandusega riigi ettevõtjad muutnud tugevamateks, kaalutlevamateks ning pikemaajalisse arengusse panustavateks.»

«Ekspordi tähtsustamine ning selle selge ja kaalutlev planeerimine on muutumas ettevõtjatele üha igapäevasemaks. Siseturust lihtsalt ei piisa, et edukas olla,» sõnas ta.

Samuti rääkis kaubanduskoja juht, et Eestis jätkuvalt probleemiks oleva ettevõtliku ellusuhtumise ning kvalifitseeritud ja haritud spetsialistide puuduse osas on jää liikuma hakanud: «Juba mõistetakse laiemalt, et ettevõtlik eluhoiak on see, tänu millele riik areneb.»

Samas toonitas ta, et kõigist ei pea saama ettevõtjaid, pigem on küsimus julguses riskida ja tahtes iseseisvalt midagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles