Padar: kõik algab usalduse taastamisest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Kalev Lilleorg

Rahandusminister Ivari Padar ütles täna riigikogu infotunnis küsimustele vastates, et praegu on kõige tähtsam inimeste usalduse taastamine.


Padari sõnul tegelevad praegu kõikide riikide valitsused sellega, et taastada inimeste usaldust. «Olukorras, kus pangad ei usalda kliente ja kliendid panku, on esmatähtis finantsjulgeoleku taastamine,» lausus ta.

Kui riigi reiting on kehv, halvenevad ka laenuvõtmise tingimused. KredEx, maaelu edendamise sihtasutus ja teised selleks seatud institutsioonid peaksid nüüd olema Padari sõnul lisagarantiide andmisel eriti paindlikud.

Tööpuuduse kasv on rahandusministri sõnul meie reaalne tulevik, kuid ettevõtluse toetamise kaudu on võimalik olukorda leevendada.

Eluasemelaenu tasumisega hättajäänutele riigi toel maksepuhkuse võimaldamist Padar siiski ei toetanud. «Inimesena saan murest aru, aga riik peab siin olema hästi ettevaatlik. Kehvadel aegadel ei saa võtta meetmeid, mida hiljem raske ohjes hoida,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles