Naftabarreli hind liigub 47 dollari juures

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid Californias
Naftapuurtornid Californias Foto: Corbis / Scanpix

Toornafta hind kerkis täna Aasia turgude kauplemissessioonil veidi ülespoole pärast eilset kukkumist ligikaudu nelja aasta madalaimale tasemele.


New Yorgi börsi enimkaubeldav nafta (

light sweet crude

) kerkis jaanuarilepingutes 58 senti 47,54 dollarini, vahendas AFP.

Eile kukkus sama nafta hind New Yorgi toorainebörsil 2,32 dollari võrra 46,96 dollarini, vajudes esimest korda alla 47 dollari piiri pärast maid 2005.

Põhjamere Brenti toornafta hind jaanuarilepingutes kerkis täna 59 senti 46,03 dollarini, olles kauplemise ajal puudutanud ka 45,76 dollari taset.

Londonis maksis Põhjamere Brent eile 45,44 dollari barreli kohta.

Tänavu juulis sööstis nafta hind rekordilise 147 dollarini. Enam kui nelja kuuga on see langenud 100 dollari võrra ehk odavnenud kaks kolmandikku.

Pärast tipptaset on hinnad järk-järgult langenud paralleelselt kehvade majandusuudistega ja nõudluse vähenemise tõttu energiatooraine vastu, märkisid analüütikud.

Esmaspäeval teatasid Ühendriikide ökonomistid, et maailma suurim energiatarbija on ametlikult majanduslanguses.

Sama on varem teatanud euroregioon, Jaapan ja veel mitmed teised riigid.

«On kartus, et globaalmajandus on sügaval raskustes ja nafta hind lihtsalt liigub sellele järele,» märkis Deutsche Banki analüütik Adam Sieminski ütles AFP-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles