Arstid võtavad priskeid dividende

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst.
Perearst. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi haigekassa kärpis perearstidele makstavaid summasid, suudavad tohtrid endiselt kasumit teenida ning endale üle miljoni krooni küündivaid dividende maksta, kirjutab Äripäev.

«Mõtlesime, et kuna praegu on kriisiperiood ja mine tea, mis juhtub, siis sellepärast nii otsustasime,» põhjendas Ida-Virumaal Jõhvis ja Illuka vallas tegutseva perearstikeskuse SHM Medicor üks omanik Marina Šalkauskene dividendide maksmist.

Kahe arsti ja ühe õega perearstikeskuse omanikud võtsid mullu välja aastatega kogunenud jaotamata kasumi - kokku 1,4 miljonit krooni, mis tõi neile perearstide dividendide edetabelis esikoha.

Haigekassa saja suurema lepingupartneri seast maksis mullu omanikele dividende ligi 70 perearstikeskust - kokku üle 26,4 miljoni krooni. Samas on perearstide lepingumahud koefitsientide alandamise tõttu vähenenud ning paljud perearstid on majandusaasta aruandes välja toonud, et vähenenud on ka ravikindlustatute arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles