Raasuke: kuulujutud Swedbanki osadeks jagamisest ei vasta tõele

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Toomas Huik

Swedbank on üks paremini kapitaliseeritud panku Euroopas ja grupi osadeks jagamist, mõne teise pangaga liitumist ega ettevõtte müüki ei kaaluta, rääkis Swedbanki Balti panganduse juht Erkki Raasuke.


«Ühinemis- ja ülevõtmisspekulatsioone on suurte Põhjamaade pangandusgruppide teemal olnud korduvalt, Swedbanki on nendega varemgi seostatud. Mitmed meie sammud näitavad selgelt, et Swedbanki grupi osadeks jagamist, kellegagi liitumist või ettevõtte müüki ei kaaluta. Selgelt öeldi see maha ka just toimunud aktsionäride üldkoosolekul,» ütles Raasuke Postimees.ee'le.

Raasukese sõnul teeb äsja välja kuulutatud aktsiaemissioon teeb Swedbankist ühe paremini kapitaliseeritud pankadest Euroopas ning Rootsi valitsuse stabilisatsioonipaketi osalisena on Swedbank leidnud väga häid finantseerimisvõimalusi.

«Need arengud lisavad meile tuleviku osas kindlust, et ka praegune süvenev majandussurutis edukalt üle elada,» sõnas Raasuke.

Tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutas, et käimas on arutelud selle üle, mis saab Swedbankist Balti riikide valuutade devalveerimise korral. Rootsi riik polevat pärast investeerimispanga Carnegie ülevõtmist suure panga päästmisest huvitatud. Seepärast arutavad Swedbanki saatust hoopis teised suured Põhjamaade kommertspangad, kirjutas ajaleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles