Saksa tööminister: ELi abipaketid vajavad tagatisi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel räägib tööminister Ursula von der Leyeniga.
Saksamaa kantsler Angela Merkel räägib tööminister Ursula von der Leyeniga. Foto: SCANPIX

Saksamaa tööminister ning kantsler Angela Merkeli partei CDU asejuht Ursula von der Leyen toetas täna euroala riikide nõudmisi saada abipakettidele tagatisi, kuid tema seisukoht ei näi olevat Saksa valitsuse ametlik lähenemine.

Leyen võttis tagatistevaidluses selgelt Soome poole, öeldes, et tulevikus peaksid hädas riigid abipakettide eest tagatisi andma, vahendab Reuters ministri väljaütlemisi telekanalile ARD.

«Mitmed liikmesriigid teevad oma laenude teenindamise nimel suuri pingutusi. Seda peab austama. Et neid pingutusi ka pikaajaliselt jätkataks, peavad olema tagatised,» sõnas ta.

Üks valitsuse ametnik ütles aga väljaütlemise kohta, et see ei ole riigi ametlik seisukoht. Siiani on Saksa ametnikud võtnud Kreeka-Soome kokkuleppe teemal sõna vaid nö off the record ning avaldanud hirmu, et teised riigid võtavad Soomest eeskuju.

Nii on ka läinud – tagatiste teema on üles võtnud näiteks Austria ja Slovakkia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles