Ekspert: suur naaberriik annab konkurentsieelise

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Massachusetts'i Tehnoloogiainstituudi professor Richard K. Lester ütles, et need riigid, kes peavad toime tulema suure ja keerulise naabriga, kasutavad seda tihti konkurentsieelisena.


«Ma ei oska küll kommenteerida Eesti ja Venemaa suhteid, kuid oleme leidnud oma uurimistöö kaudu, et erinevates maailmajagudes asuvad riigid, kellel on suur naaber, suudavad mujal hästi toime tulla,» ütles professor Lester ETV hommikusaates «Terevisioon», vahendas

ERR Uudised

.

Majanduslanguse tingimustes tuleks tema sõnul keskenduda koolitusele, haridusele ja investeeringutele, sest langus saab alati läbi ning sellest hetkest edasi tekivad uued ja paremad võimalused.

Hariduses tuleks aga professori sõnul rõhku panna suhtlemis- ja veenmisoskuse arendamisele, sest arenenud majandusriikides hakkavad kaduma rutiinse kätetööga seotud töökohad ja oluliseks saavad teadmised, kuidas edastada keerulisi ideid.

Samas ütles professor, et kuigi ühes sektoris töökohad kaovad, tuleb silmas pidada, et alati on uued tööstussektorid ja töökohad tulemas ning alati on põhjust optimismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles