Tallinn tahaks Lasnamäe trammiliini 25 aastaks erafirmale anda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnasäästlik tramm.
Keskkonnasäästlik tramm. Foto: Valitsuse pressibüroo

Tallinn kavandab avaliku ja erasektori partnerluse projektina Lasnamäele viiva trammiliini ehitust ning tahaks selle liini teenindamise 25-30 aastaks erafirmale anda.

Praegune seadusandlus ei luba aga nii pikka lepingut sõlmida. Kehtiva seaduse kohaselt on maksimumpikkuseks 10 aastast, kuid see tähendaks linnavalitsuse teatel omavalitusele suuremaid kulutusi.

Sestap saatis Tallinna abilinnapea Taavi Aas möödunud nädalal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse kirja, milles teeb ettepaneku viia ühistranspordiseadusesse muudatus, mis lubaks pikemate lepingute sõlmimist.

Aas toob välja, et Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse kohaselt võib rööbasteel liikuva transporditeenuse osutamiseks sõlmida avaliku teenindamise leping 15 aastaks. Ühtlasi võib seda määruse kohaselt poole võrra pikendada.

Aas palub, et suuremahuliste lepingute puhul viidaks seadus määrusega kooskõlla.

Kõnealune leping hõlmaks taristu loomist, veeremi ostu, investeeringute finantseerimist ja trammiliini opereerimist. Eesti Päevaleht kirjutas, et linn ei ole veel ühegi firmaga Lasnamäele viiva trammiliini opereerimiseks läbi rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles