Konkurentsiamet: presidendi sõnavõtt on tunnustus meie tegevusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ots
Märt Ots Foto: Toomas Huik

Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa sõnutsi on kena, et president oma programmilises kõnes kartelliepeid ja konkurentsiolukorda puudutas. Tema sõnul on tegemist pigem tunnustusega ameti tegevusele

Presidendiks tagasi pürgiv Toomas Hendrik Ilves tõstatas oma programmilises kõnes küsimuse Eesti konkurentsiolukorra kohta.

«See vabade kodanike enesekindlus peab üha järjekindlamalt väljenduma nii riigi ja kohaliku võimu otsuste läbipaistvuses kui ka tõhusas tarbijakaitses, mis välistab pikapeale kartellileppeid meenutava hinnakujunduse, väikese turu paratamatute turumoonutuste sihiliku kuritarvitamise ja tarbijate labase petmise,» sõnas Ilves.

Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa sõnutsi ei ole tegemist kriitikaga konkurentsiameti senise tegevuse suhtes, pigem vastupidi. «Mul on hea meel, et president selle küsimuse tõstatas. Eesti ühiskond on jõudnud teadmisele, et tarbijakaitse ja võitlus kartellidega on oluline,» sõnas Ots.

Tema sõnutsi pöörati eelmise kümnendi esimesel poolel sellele liiga vähe tähelepanu ning alles viimasel viiel aastal on küsimus päevakorda kerkinud.

Olukord on tema sõnul Eestis samasugune nagu teistes Euroopa Liidu liikmesriikides, kuigi siinne hinnatõus on olnud kiirem. Otsa sõnul ei tule see aga mitte kartellilepetest, vaid Eesti kiirest majanduskasvust.

«Eesti on täna kasvufaasis ja peab jõukamatele riikidele järele jõudma, seega on hinnatõus paratamatu,» sõnas Ots.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles