Kreeka ei kinnita erikokkulepet Soomega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja peaminister Andrus Ansip euro kasutuselevõtu üle rõõmustamas.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja peaminister Andrus Ansip euro kasutuselevõtu üle rõõmustamas. Foto: Raigo Pajula

Kreeka rahandusministeerium teatas, et riigil pole mingit erikokkulepet Soomega, nagu viimane hiljuti teatas, vahendab Saksa meedia.

«Praegu ei ole veel mingit kehtivat diili. Sellist ei saa ka olla, kuna meie põhimõttelise ühise arusaama peavad kõigepealt kinnitama euroala rahandusministrid tuleval nädalal,» teatas Kreeka rahandusministeeriumi kõneisik Elias Vergitis, vahendab Der Welt.

Sama kinnitas ka tänasel pressikonverentsil Eesti rahandusminister Jürgen Ligi.

«See oli omakorda üllatav. Mingisugune raha pantimine, et raha laenata on ka majanduslikult suhteliselt veider,» rääkis minister. Ligi lisas, et Soome ei ole väga suur panustaja üldpotti ning selle kokkuleppe väljaütlemine jääb piinlikuks detailiks.

«Oma arvamuse ütlesin soomlastele ka euroala ministrite kohtumisel kuluaarides. Et see tekitab probleeme,» sõnas Ligi.

Küsimusele, kas on oht, et ka teised riigid hakkavad Soome kombel küsima kahepoolseid tagatisi, vastas rahandusminister jaatavalt.

«Kuna see ei ole võimatu, siis on see probleem. Ainult Soome puhul võiks ju leppida, et see on piinlik detail, kus üks riik eelistab oma kaalutlusi üldistele…aga see on reaalne oht, et teised hakkavad samamoodi.»

Ligi lisas siiski, et majanduslikke šansse ülejäänud 16 riigil pole, kuna nende jaoks ei jätku lihtsalt finantsi.

Soome on avalikult võtnud seisukoha, et ei tagane lisatagatise nõudmisest Kreeka abipaketti panustamisel. Ligi sõnul pole võimatu, et jäiga seiukohaga Soome jääb sellest kokkuleppest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles