Austria on rangelt Kreeka-Soome kokkuleppe vastu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp. Foto: SCANPIX

Austria rahandusministeerium teatas, et on rangelt vastu Kreeka-Soome kokkuleppele ning kui teised euroala riigid kokkuleppe heaks kiidavad, nõuab samasugust lepingut ka endale.

«Tagatise mudel peab olema avatud kõigile euroala riikidele,» ütles rahandusministeeriumi ametnik Harald Waiglein Helsingin Sanomatele.

Waigleini sõnul pole Soome ja Kreeka vahel sõlmitud tagatise andmise kokkulepe loogiline, kuna see raha võetaks teistelt euroala riikidelt. Ametnik lisas, et tema teadmiste järgi on ka mitmed teised riigid samal seisukohal.

«Kuna Kreekal pole raha, et tagatise maksmist lubada, peab EL aitama. Maksjateks on teised liikmesriigid. Me ei näe, kuidas see saaks olla õigustatud,» sõnas ta.

Soome ja Kreeka leppisid kokku, et viimane kannab Soome riigi arvele teatud summa, mis peaks vastama Soome garantiile Euroopa stabiilsusmehhanismis. See raha investeeritakse edasi ning kantakse Kreekale koos võimalu kasumiga tagasi, kui riik on kohustused täitnud.
Euroala riigid arutavad kokkulepet täna ja homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles