Poliitika jätab Hiina turisti külmaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama turistide piiramisrõngas.
Dalai-laama turistide piiramisrõngas. Foto: Toomas Huik

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso kinnitusel ei mõjuta poliitika Hiina turistide otsust reisiplaanide tegemisel. Palju olulisem on see, milliseid häid pakkumisi neile tehakse.
 

«Oluliselt suurem mõju on sellel, milliseid häid võimalusi neile pakutakse, kas on tulnud mõni uus lennuliin või mõni reisikorraldaja on hakatanud Eesti ühes Baltimaade või Peterburiga reisisihina tutvustama,» sõnas Mutso.

Lisaks sellele on Hiina turistide arv sedavõrd väike, et siin ei saa poliitiline mõju olla kuigi suur. «Ainuke hirmukoht võib teoreetiliselt olla see, kui mõni valitusele lojaalne reisifirma saaks korralduse, et ta peaks müügitegevuse Eestis lõpetama, aga see on vähetõenäoline,» lisas ta.

Tavaline reisija ei saa aga mõningastest poliitilistest erimeelsustest kunagi teada. See, kui Hiina valitsus ka Eesti poole mõne kurjema pilgu viskab, ei ületa sealset uudistekünnist.

«Turism on seotud inimeste ja emotsioonidega ja reisidel pakutavaga ning poliitika seda oluliselt ei mõjuta. Seda tõestavad ka meie suhted naaberriigi Venemaaga, kus turistid suhtuvad meisse väga hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles