Eesti Loto kaebab oodatavate võitude avaldamiskeelu edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto kodulehekülg.
Eesti Loto kodulehekülg. Foto: www.eestiloto.ee

Eesti Loto nõukogu otsustas teisipäeval kaevata edasi Tallinna halduskohtu otsuse, mis kohustas lotofirmat lõpetama eeldatavate peavõitude avaldamise.

«Nõukogu tegi üksmeelselt otsuse, et Eesti Loto peab halduskohtu otsuse edasi kaebama. Ringkonnakohtusse edasikaebamine ning juristidega konsulteerimine jääb Eesti Loto juhatuse ülesandeks,» ütles Eesti Loto nõukogu esimees Ardo Ojasalu BNSile.

Ojasalu sõnul oli ka Tallinna halduskohus oma otsuses seisukohal, et lotomängu tingimusi tuleb avaldada. «Iseküsimus on see, millises vormis seda tegema peab. Kuna seda ei ole kuskil üksikasjalikult reguleeritud, tuleb lõpuks jõuda selge lahenduseni kasvõi kohtuvaidluse teel. Lõpuks tuleb selgus saavutada, et keegi ei saaks öelda, et tegemist on reklaamilaadse teate avaldamisega või millegi sellisega, mis seadusega vastuollu läheks,» lausus Ojasalu.

Tallinna halduskohus jättis 5. augustil avaldatud otsusega jõusse tarbijakaitseameti ettekirjutuse, millega amet keelas ASil Eesti Loto lotomängude eeldatava peavõidu avaldamise. Kohus nõustus tarbijakaitseametiga, et seaduse järgi on hasartmängu reklaam keelatud ning just sellena on lotovõitude avaldamine tõlgendatav.

Tarbijakaitseamet tegi juunis ASile Eesti Loto ettekirjutuse, millega kohustas ettevõtet lõpetama Viking Lotto ja Bingo Loto ennustatava peavõidu kui keelatud hasartmängu reklaami avaldamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles