Tallinna bussijaama lähedusse võib tulla viis kõrget elu- ja ärihoonet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärihoone
Ärihoone Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus kavatseb oma kolmapäevasel istungil algatada kesklinnas bussijaama läheduses asuva maa-ala detailplaneeringu koostamise, planeeringu eesmärgiks on muuhulgas anda ehitusõigus kokku viie ärihoone ning äriruumidega elamu ehitamiseks.

Linnavalitsuse korralduse eelnõust selgus, et kavas on algatada Lastekodu tänav 48/Masina tänav 1 kinnistu, Masina tänav 7 kinnistu ja Masina tänav 9 kinnistu detailplaneeringu koostamine. Planeeritava maa-ala suurus on 2,43 hektarit.

Planeeringu koostamise eesmärk on moodustada planeeritaval maa-alal seitse krunti, neist viis ärimaa krunti ja kaks äri- ja elamumaa krunti ning määrata moodustatavate kruntide kasutamise tingimused ja ehitusõigus ühe kuni 14 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega äriruumidega elamu, ühe kuni 12 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ning ühe kuni 12 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äriruumidega elamu rajamiseks.

Lisaks annab linn õiguse ehitada maa-alale üks kuni 10 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ja üks kuni kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone. Olemasolevale nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoonele annab linn õiguse kahe korruse pealeehitamiseks ning teise olemasoleva kolme maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone säilitamiseks.

Nõukogude ajal oli planeeritaval alal kinnise territooriumiga tootmiskompleks. Planeeritaval alal paiknevatest tootmishoonetest enamik on amortiseerunud, vaid üksikud on tänaseni kasutusel äride ja büroodena.

Detailplaneeringus tehakse ettepanek Tallinna üldplaneeringu muutmiseks ning ala maakasutuse juhtotstarbeks planeeritakse määrata kesklinna segahoonestusala, mis tähendab ala, kuhu võib ehitada kõiki hooneid, välja arvatud keskkonda saastavaid ettevõtteid.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Aswega Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles