Tullio Liblik: tõendid palgamõrva kohta on hirmutavalt konkreetsed

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus alanud kohtuprotsess ärimees Andrus Suklese kuulutati mehe eraelu kaitseks kinniseks.
Harju maakohtus alanud kohtuprotsess ärimees Andrus Suklese kuulutati mehe eraelu kaitseks kinniseks. Foto: Raigo Pajula

Kohtutoimikus sisalduvad tõendid selle kohta, kuidas Andrus Sukles tellis palgamõrva, on hirmutavalt konkreetsed, märkis kohtualuse endine äripartner Tullio Liblik.

«Ligikaudu aasta eest, kui lugu minu jaoks teatavaks sai, tundus endise äripartneri poolt palgamõrva kavandamine pigem müstika valdkonda kuuluvat. Paraku on toimikus sisalduvad tõendid hirmutavalt konkreetsed,» leidis Liblik.

«Nähtub nii minu kui ka minu lähedaste kohta eraeluliste andmete kogumine ja erinevate tegevuste kavandamine. Kõike seda on minul isiklikult, aga ka minu pereliikmetel olnud äärmiselt raske taluda,» lisas ta.

«Kohtutoimikuga tutvumine on veelgi suurendanud minu tänutunnet politsei ja prokuratuuri töö vastu, kes jõudsid Andrus Suklese plaanile jälile enne, kui see teoks sai,» ütles Tullio Liblik, kelle mõrva tellimises süüdistatuna Sukles täna Harju maakohtu ette astus.

Libliku advokaat Maria Mägi pidas üllatavaks Suklese kaitsja taotlust istungi kinniseks kuulutada põhjendusega Suklese eraelu ja delikaatsete isikuandmete kaitseks. «Seni on just Andrus Sukles püüdnud eriti aktiivselt avalikkuse tähelepanu. Sukles on teinud ise kõik selleks, et ajakirjanikud pidevalt teda jälgiksid. Järelikult on selles kohtumenetluses piisavalt asjaolusid, mille avalikuks tulekut peab kiivalt varjama,» sõnas Mägi.

Liblik juhtis tähelepanu ka asjaolule, et MaxKinnisvara ei ole esitanud ühtegi nõuet Saarte Investeeringu vastu ning seetõttu pidas ta täiesti ilmseks, et kõik Andrus Suklese jutud Libliku või tema ettevõtete võlgnevustest MaxKinnisvara suhtes on katteta. «Minule on arusaamatu, miks inimene, kes on veendunud oma rahaliste nõuete õigsuses, ei kasuta seaduslikke võimalusi vaidlus lahendada, vaid asub kuritegelikule teele,» imestas Liblik.

«Usun, et kohtuotsusel on kindlasti oma mõju Eesti ärikultuurile ja –eetikale,» lisas ta.

Suklese kohtuprotsess jätkub istungitega 26. ja 30. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles