Oligarh: euroala päästaks Venemaa vastuvõtmine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prohhorov Õiglase Ürituse plakatil Moskvas.
Prohhorov Õiglase Ürituse plakatil Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene miljardär, hiljuti Õige Ürituse erakonna juhiks saanud Mihhail Prohhorov kutsus eelmisel nädalal Venemaad üles ühinema euroalaga ja Schengeni tsooniga, öeldes et see päästaks Euroopa riigid pankrotist.

«Venemaa peaks tegema südi ja strateegilise sammu lähemale Euroopale: ühinema Schengeni tsooniga ja euroalaga,» vahendab EUbusiness Prohhorov sõnu pressikonverentsil.

Suurema, Lissabonist Vladivostokini ulatuva Euroopa loomine aitab Venemaal saada juhtivaks majanduseks ning päästa Euroopa riigid pankrotist, selgitas miljardär.

Ta keeldus üksikasjalikumalt oma partei programmi kirjeldama, kuid ütles, et «Venemaa oma hiiglasliku territooriumiga saaks majutada palju [Euroopa] ettevõtteid».

Konglomeraati Onexim Grupp juhtiv ning oma 18 miljardi dollari (13 miljardi euro) suuruse varandusega maailma 50 rikkaima inimese hulka kuuluv Prohhorov valiti Õige Ürituse erakonna esimeheks juunis.

Prohhorov on kutsunud üles majandusreformidele ning öelnud, et tema erakond loodab saada detsembrikuu valimiste tulemusena parlamenti saada.

Õige Ürituse eksponeerimine riigitelevisioonis ja paljudel hiiglaslikel plakatitel Moskvas on aga tekitanud kuulujutte, et Prohhorovi poliitikasse mineku on sepitsenud praegune Vene võimuladvik.

«Kas olete Kremli projekt,» küsis ajakirjanik Prohhorovilt neljapäeval. «See on minu otsus,» vastas miljardär. «Teen alati oma otsused ise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles