Kruuda plaanib Tere Tallinna tehase sulgeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Liis Treimann

Venemaa piimaliidu Sojuzmolokoga koostööleppe sõlminud piimakontserni Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul kavatseb ta ettevõtte Tallinna tehase sulgeda ja muudatused ootavad teisigi tehaseid.


Kruuda rääkis ERRi raadiouudistele, et Eesti toiduainetetööstust ootavad ees muudatused, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Tallinna [tehase] paneme kinni ja vaatame, vähendame muid kohti ka, aga fokuseerume efektiivsemaks - me võib-olla natuke oleme täna raiskamas,» ütles Kruuda.

Sulgemise aeg sõltub tema sõnul asjaoludest, see võib olla aastane protsess. «Võib-olla järgmise aasta jooksul,» märkis ta.

AS Tere juhatuse liige Ülo Kivine lisas, et ettevõte on kolimisplaane pidanud juba mitmeid aastaid.

Kuna piimatööstusettevõttel on hetkel neli tootmisüksust ning kuna firma on viimasel ajal jõuliselt kasvanud, paneb see Kivise sõnul tegutsema efektiivsuse tõstmise suunas.

Ta lisas, et kuna piimatööstuse Tallinna tootmisüksus on linnas kõrgetele hoonetele juba n-ö jalgu jäänud, ootabki seda sulgemine.

Samas rõhutas Kivine, et kõigepealt teavitatakse tootmisüksuse kolimisplaanidest ettevõtte töötajaid.

AS Tere juhatuse liikme kinnitusel on tootmisüksuse kolimine ettevõttele samas ka väga suur võimalus, kuna see tähendab ühtlasi uute tehnoloogiate ja liinide kasutusele võtmist ning uute toodete juurutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles