Kruuda piimatööstus ootab olulist käibekasvu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Toomas Huik.

Venemaa piimatootjate ühendusega Sojuzmoloko ühinenud AS Tere ootab sel aastal märgatavat käibekasvu.

ASi Tere kommertsdirektor Rene Varek ütles, et eeskätt võimaldab Tere kuulumine Venemaa rahvusliku piimatootjate ühendusse (Sojuzmoloko) ettevõttele juurdepääsu väärtuslikule infole, mida ühendus oma liikmetele pakub.

See aitab kohalikul piimatööstusel idaturul nii võimalikke riske maandada kui ka oma turunduslikke plaane paremini kavandada ja ellu viia.

ASi Tere juhatuse esimehe ja omaniku Oliver Kruuda kinnitusel soovib ettevõte Sojuzmoloko liikmena olla Venemaa klientidele lähemal ning õppida suurt turgu rohkem tundma.

Läinud aastal müüs AS Tere oma toodangust koduturul 60 protsenti ning eksportturgudele liikus 40 protsenti toodangust. Vareki sõnul moodustab Vene turu osa piimatööstusettevõtte ekspordist ca poole ehk umbes 20 protsenti.

Ettevõtte eesmärgiks võiks tema sõnul olla ekspordi osakaalu suurendamine lähiaastatel 50 protsendini toodangust, millest omakorda Vene turu osa võiks moodustada 25 protsenti.

Seda, kas AS Tere võiks kaaluda mingil hetkel ka Venemaa turule investeerimist, ei osanud Varek öelda.

Läinud aastal ulatus ASi Tere käive ligi 100 miljoni euroni. Tänavu peaks ettevõtte käibenumber Vareki sõnul kasvama vähemalt 15-20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles