Nõlvak ja Tamjärv kavandavad uudset elektrisõidukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Rainer Nõlvak.
Pildil on Rainer Nõlvak. Foto: Liis Treimann

Riskikapitalist Rainer Nõlvaku ja endise hansapankuri Hannes Tamjärve uus ühine projekt, kokkuvolditav elektrisõiduk, millega läbida lihtsalt ja kiirelt väikeseid vahemaid, on varsti müügis.

Rainer Nõlvak, kust tuli idee elektrisõiduk luua?

Me oleme pea kolm aastat sellega vaeva näinud ja niisugune riistapuu tundus mõistlik, millega saaks suurlinnas oma asju ajada ja mille saaks metroosse või bussi kaasa võtta.

Kellele see riistapuu mõeldud on või miks peaks keegi sellist elektrisõidukit ostma?

Näiteks teile. Me loodame, et selle asemel, et peresse teist autot osta, äkki inimesed kasutaksid niisugust riistapuud, mis annaks neile võimaluse elada rongi- või trammipeatusest pisut kaugemal ja nad ei peaks seda vahemaad autoga läbima, vaid saaksid kuidagi teisiti hakkama.

Kui pikka vahemaad sõiduk kannatab?

See selgub. Me rehkendame need distantsid, mis linnas liigutakse, mis on alla 10 kilomeetri ühekorraga. Mõned niisugused otsad  peab uudissõiduk vastu küll.

Millal projekt müüki võiks tulla?

Ei oska ennustada ja tõtt-öelda me sellepärast veel tast ka väga juttu ei tee. Kuivõrd EAS on meie arendust toetanud (270 000 eurot), siis nii palju saame veel öelda, et siiamaale prototüübid liiguvad plaani järgi, aga kuidas täpselt asi müügikõlbulikuks saab ja kui palju see kõik maksma hakkab, ei oska veel öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles