Kaks keskväljaku giganti jäi mullu kahjumisse

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja platsi välikohvik.
Raekoja platsi välikohvik. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Kaks suurima käibega Tallinnas Raekoja platsil kauplevat ettevõtet lõpetas eelmise majandusaasta kahjumis.

Eelmisel aastal keskväljaku restorane haldavatest firmadest suurima, 2,3-miljoni eurose käibe teinud Amintor OÜ jäi 270 000 euroga miinusesse, kasvatades kahjumit 3,4 korda. Amintorile kuuluvad pitsakohvik Maestro ja restoran Rae.

Ka restoranide Karl Friedrich ja Balthazar omanik A&G Toitlustuse AS pidi 2,1-miljonilise käibe juures leppima 180 000-eurose kahjumiga.

Käibelt järgnevad firmad jõudsid aga 2010. aasta lõpuks plusspoolele. Nii muutis kõrgeima õllehinnaga silma paistnud Maikrahvi ja Vana Toomase omanik Honeywell OÜ 100 000-eurose kahjumi 190 000-euroseks kasumiks, restorane Revalia, Old Estonia, Bossanova ja Fellini haldav itaallase Alberto Lovati Serverette OÜ aga jäi plussi 260 000 euroga. 2009. aasta juulis loodud ja Advantis Grupilt slaavi restorani Troika üle võtnud Peetri Grupp OÜ tegi esimesel täisaastal 1,5-miljoni eurose käibe juures 190 000 eurot kasumit.

Väiksematest tegijatest torkab silma endise korvpalluri Aivar Kuusmaa juhatatava Ultex Haldus OÜ kasumi kuivamine 53 000 eurolt nulli lähedale. Ultex Haldusele kuulub rahvusrestoran Kaerajaan.

Amintori esindajate väitel on kahjumlike aastate käigus hindu alandatud, sealhulgas pidevalt kõneainet pälvivat õllehinda. «Õlu maksab krooniajaga võrreldes umbes viis krooni vähem,» märkis Rae restorani perenaine Polina Kamakina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles