Rikkad naabrid on edu pant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

Turiste käib Eestis pea kaks korda rohkem kui lõunanaabrite juures, lõviosa edust tuleb kirjutada soome turistide arvele.

Kui Eestis oli turistide ööbimisi selle aasta esimese kvartalis enam kui 580 tuhat, siis Lätis oli see number 336 ja Leedus 371 tuhat. Kolmandik neist, kes Eesti majutusasutustes öö veetsid, tulid Soomest.

«Meil on rikkad naabrid ja ühendused on väga head. Lätil on küll tubli lennufirma, aga võrreldes laevaga on see kulukam,» sõnas Mutso.

Leedu võiks olla atraktiivne sihtmärk Poola turistidele, viimased eelistavad aga hoopis Saksmaal puhkamas käia.

Ka Euro on kindlasti Soome turistide arvu mõjutanud, kasvõi seepärast, et siin on sama vääring kasutusel. Kui väljaspool Tallinna on hinnad veel Eesti kasuks, siis on tänu ühisele rahale samas lihtsam märgata, et mõni toode või teenus võib ka Eestis kallim olla.

«Kui tahame soome turistide osakaalu hoida, siis saab määravaks kvaliteet,» tõdes Mutso, sest tema kinnitusel konkureerib Eesti põhjanaabrite turul siseturismiga.

Varasemast soolasemad hinnad Eesti atraktiivsust ei vähenda, kõikuva kvaliteediga teenused aga võivad seda teha.

«Meie hotellide tase on väga kõrge, mure on aga selles, et ülejäänud teenindussektoris ei ole tase ühtlane ning see võib palju ära rikkuda. Kui tahame olla sõbralik turismimaa, siis peame seda taset üleval hoidma.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles