Neivelt: Raasuke tõi Swedbankile parimate investorsuhete tiitlid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Hansapanga endise juhi Indrek Neivelti sõnul parandas ametist lahkuv Swedbanki finantsjuht Erkki Raasuke ettevõtte investorsuhteid oluliselt ja tänu eestlasele pälvis ettevõte ka rahvusvahelisi preemiaid.

Neivelt rõhutas rahvusvahelise investorsuhete ajakirja IR Magazine´i Swedbankile kahel viimasel aastal avaldatud tunnustust. Nimelt on pank kinnitatud 2010. ja 2011. aasta parimate investorsuhetega Rootsi firmaks, samuti sai pank tänavu sama tiitli Euroopa pangandus-ja finantsettevõtete seas.

«Mäletan, et 7-10 aastat tagasi olid Swedbanki investorsuhted väga nõrgal tasemel võrreldes teiste pankadega,» meenutas Neivelt.« Investorsuhted on finantsdirektori üks tähtsamaid vastutusvaldkondi ja selles mõttes on Erkki Raasuke teinud väga hea töö. Seega kaotab Swedbank sellise finantsdirektori kadumisega päris palju.»

Samas ei näinud Neivelt Raasukese vahetamises senise riskijuhi Göran Bronneri vastu midagi ebatavalist. «Selles, et finantsjuhiks saab rootslane, pole midagi imelikku, pigem on imelik see, et Baltikumi panganduse juht ei ole Baltikumist,» lausus Neivelt. Uueks Swedbanki Balti panganduse juhiks saab Birgitte Bonnesen, senine siseauditi juht, senine Baltikumi juht, samuti rootslane Håkan Berg jätkab riskijuhina.

Neivelti hinnangul ei olnud Raasukesel isiklikest põhjustest lähtuvalt võimalik uut tööd Swedbankis vastu võtta. «Kui oled iseenda ja teiste vastu aus ja ameti vastu võtad, siis pead teadma, et teed seda tööd vähemalt kolm-neli aastat,» ütles Neivelt.  «Aastaks või pooleks ei ole viisakas uut väljakutset vastu võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles