Turismi arengusuund: välja vanalinnast!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid vanalinnas
Turistid vanalinnas Foto: Laura Oks

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Eesti turismis tohutult kasutamata võimalusi ning tulevikku vaadates on oluline, et turism kasvaks ka väljaspool Tallinna.

Seni on enam kui pool turistide ööbimistest Tallinnas. Kõige enam külastab Eestit soomlasi, kelle arvele läheb selle aasta esimese kvartalis enam kui 400 tuhat ööbimist Tallinnas. Pealinnale järgnes populaarsuselt Pärnu, kus oli esimese kuue kuuga ööbimisi vaid 145 tuhat.

«Ühel hetkel ei mahu turistid enam tõepoolest vanalinna ära.» nentis Mutso ning lisas, et lisaks teistele linnadele on oma tuntuse kasvatamisega tegelenud ka teised Tallinna linnaosad. Näiteks Kadriorg, Prita ja Nõmme on vaeva näinud, et turismi sihtkohana silma jääda.

Turismi arenguks on ka oluline, et tekiks teenuseid, mida tarbida ja mille eest ollakse nõus raha  välja käima.

«Oma sesoonsuse tõttu ei saa me kunagi konkureerida odavate päikesemaadega. Selle pärast peaksime selle lühikese aja jooksul, mil turistid meid külastavad, pakkuma kvaliteetset teenust vastava hinnaga,» lisas Mutso.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles