Turism toob Eestile üle miljardi euro aastas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani turistid Rakveres
Jaapani turistid Rakveres Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mullu tõi turism Eestile sisse veidi üle miljardi euro, selle aasta esimeses kvartalis on kasv olnud 10,6 protsenti aastatagusega võrreldes.

Esimeses kvartalis jätsid turistid Eestisse kokku 199,3 miljonit eurot. Samas on esimene kvartal majutuste poolest kõige nigelam, juulis ööbib majutusasutustes kolm korda rohkem turiste kui näiteks jaanuaris.

Selle aasta esimeses kvartalis jääb turismiteenuste eksport küll veidi alla 2008. aastale, mil välisturistid kulutasid reisijateveole ja turismiteenustele kokku 203,9 eurot, kuid on tublisti parem mullusest 180,2 eurost.

Eesti majutusettevõtetes peatus statistikaameti andmetel tänavu I poolaastal kokku ligi 1,2 miljonit sise- ja välisturisti, mis on 15 protsenti enam võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ning ühtlasi läbi aegade parim poolaastatulemus.

Aastatagusega võrreldes on kasvanud külastajate arv kõikidest riikidest, kõige rohkem saabus
turiste Eestisse Soomest, Venemaalt ja Saksamaalt.   Absoluutarvudes kasvas
kõige rohkem turism Venemaalt.

Protsentuaalselt kasvas turistide arv kõige enam Suurbritanniast, Itaaliast, Hispaaniast ja Hollandist, mida mõjutas oluliselt uute lennuühenduste avamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles