Täielik paanika Vene turul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Maailma turgusid tabanud keeristorm on räsinud rängalt ka arengumaid. Eriti tugeva hoobi on riskijanu kaotanud maaklerid andnud Venemaale.

Danske Bank kirjeldab eilset börsipäeva rublaturgudel kui «täielikku paanikat». Viimase kuue börsisessiooni kaotused kulmineerused eile 24 protsendiga.

Ühtlasi murdis rubla läbi talle dollari suhtes piirmääraks seatud 29 rubla tsoonist, korraks oli USA dollar väärt isegi üle 30 rubla.

Rubla ja Vene aktsiaturu saatus on reeglina tihedasti seotud naftahinnaga. Seetõttu andis esmakordselt enam kui kuue kuu jooksu alla 100 dollari kukkunud Brent toornafta hind kindlasti ka omalt poolt müügilainele hoogu juurde.

Ometigi leidis Danske rublast rääkides ka positiivse noodi.

«Kui aluseid uurida, siis me leiame, et rubla on selgelt alahinnatud. Loomulikult ei huvita see praegu kedagi, kuna kõik alused murenevad, kui globaalne torm kestma jääb,» kirjutab pank.

Aga kui depressioonihoog kiiresti üle läheb, «on Vene majandus aastail 2011-2012 tõenäoliselt edukas ja siis kujutab rubla endast head ostuvõimalust».

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles