Padar: pensionide kallale minekut valitsus ei planeeri

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Priit Simson

Rahandusminister Ivari Padar ütles vajalikest eelarvekärbetest rääkides, et pensionide kallale minekut ei planeerita, sest penisonireform on paika pandud pikema aja peale.


Tuleval aasta peale kavandatud 14 protsendi võrra pensionide suurendamine on ministri sõnul praeguses olukorras väga valus, aga tegemata ei saa seda jätta.

Küll aga on valitsus arutanud venamahüvitise lae alandamist praeguselt 30 000 kroonilt 22 000 krooni peale kuus. Veel on kavas vähendada teetöödele kuluvat summat, kärpida kaitsekulusid ja vähendada valitsemiseks minevat raha.

«Mingit SOS olukorda ei ole, kuid kõik võimalused on kaalumisel,» lausus Padar. Analüüsida tuleb ka reservide kasutada võtmise ja laenamise häid ja halbu külgi. Padari sõnul toodavad reservid kohati väga hästi ja neid ei tohiks kergekäeliselt käiku lasta.

Reservide kogumine headel aegadel oli Padari hinnangul aga õige otsus, mis võimaldab katta eelarve defitsiiti vähemalt kahel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles