Müüja kulla ostmisest: aasta lõpus avastavad kõik, et istuvad vase otsas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Vaatamata kinnitustele, et huvi kulla ostmise vastu on Eestis mitmekordistunud ei olnud Tavidi kontorites täna suurt tunglemist. Oma arvamust oli nõus jagama näiteks Vambo, kes käis hoopis kulda müümas, et selle asemel aktsiaid osta.

«Praegu on kuld väga kallis ja aktsiad väga odavad,» selgitas ta. Kui raha väärismetallidesse paigutada, siis võiks tema kinnitusel osta hoopis plaatina, mis esimest korda ajaloo jooksul on kullast odavam.

Kulda kasutatakse ka tööstuses, aga need kogused on väikesed ja pigem on tegemist ikka iluasjaga. «Raha maetakse sellesse väärtusetusse metalli. Kulda on kõik kohad täis ja seda kaevandatakse kogu aeg juurde ja lõppude lõpuks ei ole tal väärtust,» kommenteeris Vambo, kelle kinnitusel on kuld selgelt ülehinnatud.

Selle asemel tasub raha paigutada ettevõtetesse, mis on praegu börsil kindlasti oma tegelikust väärtusest odavamad. 


«Uueks aastaks on kulla mull lõhkenud, siis saavad inimesed aru, et nad istuvad vase otsas.»

Vambo abikaasa Ülle aktsiate ostmisega päris nõus ei olnud. «Mina tegelikult aktsiatesse ei usu, aga las abikaasa toimetab.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles