Sampo pank kasvatas kasumit neli korda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo panga esindus Tallinnas.
Sampo panga esindus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Sampo pank teenis tänavu esimesel poolaastal 30,2 miljonit eurot kasumit, mis on neli korda enam kui mullu samal perioodil.

Taani panganduskontserni Danske alla kuuluv Sampo tegevustulu oli 30,2 miljonit eurot (eelmisel aastal 32,5 miljonit eurot) ja tegevuskulu 13 miljonit eurot (mullu 12,5 miljonit eurot).

Tegevuse efektiivsust määrav kulu ja tulu suhe oli 43 protsenti (eelmisel aastal 38,5 protsenti).

Alates 2011. aasta teisest kvartalist muutis Danske Bank Group sisemisi kapitali jaotamise põhimõtteid, mille alusel jaotatakse omakapital Eesti äriüksusele 7,5 protsenti kapitali adekvaatsusmäära alusel (varem 5,5 protsenti).

«2011. aasta esimesesl poolel kohanesid Eesti majandus ja pangandus edukalt euro rahakeskkonnaga,» kommenteeris tulemusi panga tegevjuht Aivar Rehe. «Aasta vaates domineerib ekspordile suunatud ja teadmispõhiste ettevõtete tegevuse märkimisväärne kasv ning kohaliku tarbimise mõningane taastumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles