UBSi endised tippjuhid tagastasid pangale 70 miljonit franki

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi lipud UBSi peahoone juures Zürichis
Šveitsi lipud UBSi peahoone juures Zürichis Foto: AFP / Scanpix

Šveitsi suurima panga UBSi juhtkonna endised liikmed maksid vabatahtlikult tagasi 70 miljonit franki ehk 700 miljonit krooni, kinnitas juhatuse esimees Peter Kurer.


Kõnealune rahasumma sisaldab endise tegevdirektori Marcel Ospeli lisatasusid, vahendas AFP.

Ospel koos juhatuse eksliikmete Stephan Haeringeri ja Marco Suteriga tagastasid 33 miljonit franki pangale, mis on finantskriisis saanud Euroopas enim kannatada.

Kokku maksid pangast lahkunud tippjuhid tagasi 70 miljonit franki, rääkis Kurer aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul täna.

UBS on taas omamoodi liider, kuna ühegi teise panga endised tippmänedžerid pole nõustunud tagastama nii palju raha, rääkis Kurer.

Avalikkuses tekitasid tegevjuhtide lisatasud furoori, kui finantskriisis hätta sattunud UBS pöördus riigi poole palvega toetada panka rahasüstiga.

Tabloidleht Blick vedas lausa kampaaniat, mille eesmärgiks oli viia Ospel nii kaugele, et mees tagastaks pangale oma boonustasud.

Esmalt maksis 12 miljonit franki raha tagasi UBSi endine president Peter Wuffli. Tema eeskujule järgnesid Ospel ja veel kaks juhatuse liiget.

UBSi teatel maksis üks endine tippjuht tagasi lisa- ja töötasudena saadud 22 miljonit franki, kuid tema nime ei avalikustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles