Analüütik: hirm tõukab börse allamäge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirm mõjutab aktsiaturge
Hirm mõjutab aktsiaturge Foto: SCANPIX

Börsianalüütik Tõnis Oja sõnul on maailma aktsiaturgude languse taga ennekõike emotsioonid ning väga selget objektiivset põhjust kukkumisel ei ole.

«Eilsel USA börsilangusel otsest põhjust ei olnud, selle taga olid lihtsalt hirmud. Euroopa võlakriis ja USA võlaasjad olid juba ammu teada,» kommenteeris börsianalüütik ja nõustamisfirma Rahajuht OÜ kaasasutaja Tõnis Oja.

Oja kinnitusel on börsil tegemist lihtsalt paanikaga, müüakse kõike, sest mitte keegi ei julge aktsiaid osta ning iga ostuorderi kohta oli eile pea 100 müügiorderit. Ka Aasia turgude tänane langus oli tema kinnitusel ennekõike USA turgudel toimunu jätk. USA majandus on nõrgavõitu, samas on ettevõtete majandustulemused olnud oodatust paremad.

Investeerimisotsuste tegemiseks oleks tema sõnul aga kõige õigem vaadata mitte turgudel toimuvat, vaid just konkreetse ettevõtte käekäiku.

Sestap võib Oja sõnul öelda, et väga suurt langust nukravõitu börsipäev endaga kaasa ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles