Lagarde`i võib oodata kohus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uut IMFi juhti Christine Lagarde`i võib ees oodata võimalik kohtu uurimine võimu kuritarvitamise tõttu Prantsusmaa rahandusministriks oldud ajal.

Prantsuse kohtunikud peavad otsustama, kas Lagarde toimis oma võimu piires, kui sekkus endise riigipanga Credit Lyonnais ja prantsuse suurärimehe vahelisse kohtuvaidlusesse. Süüdistaja teatel kuritarvitas ta oma võimu kui kiitis heaks 285 miljoni euro suuruse väljamakse Bernard Tapiele. Viimane süüdistas panka pettuses, seoses tema osaluse müügitehingus Adidase ettevõttes.

Suurärimees Tapiele esialgu küll kaotas kohtuvaidluse riigi kohtus, kuid apelleeris otsuse vastu. Mõned kuud peale otsust, kui Lagarde asus rahandusministri ametikohale, sekkus ta jõuliselt kohtuprotsessi ning survestas panka arbitraažtehingut sõlmima.

Lagarde ise eitab kõiki seadusest üleastumisi, mida talle süüks pannaks. Samuti puudub info, et ta oleks antud kohtulahendist isiklikku kasu saanud.

Lagarde asus IMFi juhi kohale juulis, peale seda, kui selle endine juht Dominique Strauss-Kahn arreteeriti ning talle esitati süüdistus vägistamiskatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles