Ekspert: Tuukri tänava veemured lahendaks vaid pumpla

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Tallinnas
Uputus Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Eesti veevarustuse ja kanalisatsiooni inseneride seltsi juhatuse aseesimehe Joonas Vaabeli hinnagul päästaks Tuukri tänava üleujutustest võimas pumbajaam, mis tähendaks aga suuri investeeringuid.

«Asja lihtsalt mingi toru paigaldamisega lahendada ei ole võimalik,» sõnas Vaabel. «Sadevett üldiselt ei taheta juhtida reoveepuhastusjaama, pigem ikka merre. Kogused on ju väga suured ja selle puhastitesse juhtimine rikub ka puhastite tööd.»

Et aga pumpla rajamiseks vajalikud kapitalimahutused on väga suured, Vaabel kiiretesse lahendustesse ei usu. «Sarnased probleemid on ka näiteks Rae vallas: inimesed ei ole nõus pumpla eest maksma,» märkis Vaabel.

Sadamalähedaste kvartalite üleujutustele paneks Vaabeli hinnangul piiri Põhjaväila rajamine, mille projekti on võimsad sadeveepumplad juba sisse kirjutatud. Paraku venib 15 aastat tagasi alguse saanud projekt endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles