Endine VKG juht Parkman asus tööle Eleringi, lahkub Eesti Energiast

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi gaasituru projektijuht Janek Parkman.
Eleringi gaasituru projektijuht Janek Parkman. Foto: Indrek Susi / Äripäev

Elering teatas, et palkas endise VKG juhi Janek Parkmani gaasituru projektijuhiks, kes hakkab ette valmistama nii gaasivõrgu ülevõtmist kui ka LNG-terminaliga tulekut.

Valitsus tegi mullu novembris Eleringile ülesandeks arendada ettevõttes välja gaasialane kompetents. Eleringi, majandusministeeriumi ning konsultatsioonifirma Pöyry koostöös valmib selle aasta oktoobri lõpuks Eesti gaasituru liberaliseerimise plaan. Kava koostamisel konsulteeritakse ministeeriumide ja teiste riigiasutustega, samuti erinevate turuosalistega, sealhulgas Eesti Gaasiga.

Valmiva gaasituru liberaliseerimise kava eesmärk on anda globaalse gaasituru võimalike arengute valguses vastus Eesti gaasituru arendamise võimalustest ja mudelitest, ülekandesüsteemi eraldamisest tootmise- ja müügitegevusest ning vajalikest infrastruktuuri investeeringutest gaasimajanduses. Samuti analüüsitakse erinevate tariifimudelite kasutamise mõjusid.

Janek Parkman oli 1999-2009 Viru Keemia Grupi juhatuse esimees. Viimasel paaril aastal on ta tegelenud erinevate ettevõtete konsulteerimise ja nõustamisega ning olnud Eesti Energia AS nõukogu liige. Seoses Eleringi tööle asumisega on ta esitanud avalduse Eesti Energia nõukogust lahkumiseks. Parkman on lõpetanud Estonian Business Schooli rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureuseõppe ning Stockholmi Majandusülikooli magistriõppe ärijuhtimise erialal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles