Harju Elektri kasum pea kahekordistus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri juhatuse esimees ja peadirektor Andres Allikmäe.
Harju Elektri juhatuse esimees ja peadirektor Andres Allikmäe. Foto: Peeter Langovits

Harju Elektri teise kvartali kasum suurenes 82 protsenti 1,164 miljoni euroni. Käive kasvas 33 protsenti 11,1 miljoni euroni.

Poolaasta käive suurenes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 21,5 protsenti 20,5 miljoni kroonini ning kasum 14 protsenti 1,163 miljoni euroni.

«Majanduskasvu kiirenemine 2010. aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses Euroopa Liidu riikides on toonud kaasa majandusolukorra paranemise kontserni koduturgudel. Enim on kasvanud müük Soome turule – teises kvartalis üle 58 protsenti 5,1 miljoni euroni ja kuue kuuga kokku 46 protsenti 9,3 miljoni euroni,» kirjutas ettevõtte juht Andres Allikmäe aruandes.

Müügimaht Eesti turule suurenes aruandekvartalis 44 protsenti 4,3 miljoni euroni ja kuue kuuga 30 protsenti 7,6 miljoni euroni. Tagasihoidlikumad on olnud arengud Leedu turul. Kokkuvõttes realiseeriti Eesti, Leedu ja Soome turgudele 91,8 protsenti (83,8) Kontserni toodetest ja teenustest. Müük väljapoole Eestit moodustas 63 protsenti (65 protsenti aasta varem).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles