Raport: tuuleenergia osakaal kolmekordistub 2020. aastaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: SCANPIX

Energiafirmad ennustavad, et tuuleenergiast toodetava energia hulk kolmekordistub aastaks 2020, näitab teisipäeval avalikustatud raport.

Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsioon (ETA), mis koondab tuuleenergiast huvitatud energiahiide, avaldas eile raporti, mille kohaselt kasvab tuuleenergia osakaal kogu elektritootmises aastaks 2020. praeguselt 5,3 protsendilt 15,7 protsendini, kirjutab EUBusiness.

Praegu toodetakse 27 euroliidu riigis kokku 182 teravatt-tundi, 2020. aastaks ennustatakse selle kasvu seega 581 teravatt-tunnini, väidavad assotsiatsiooniliikmed, kes üritavad raportiga mõjutada liidu tuuleenergiapoliitikat alates 2020. aastast.

2010. aasta lõpuks oli euroliidus töös 70 000 turbiini, ETA teatel läheb prognoositava kasvu tarbeks vaja veel 60 000 turbiini. See number võib olla ka väiksem, kuna turbiinid muutuvad tehnoloogia arenedes suuremaks ja võimsamaks.

Rahas tähendab kolmekordne kasv seda, et aastas peab praeguse 12,7 miljardi euro asemel investeerima 26,6 miljardit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles