Venemaa laseb rubla kursil langeda

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-rublased rahatähed Moskva trükikojas.
100-rublased rahatähed Moskva trükikojas. Foto: SCANPIX.

Venemaa keskpank lubas eile rublal 1 protsendi võrra odanveda, mis annab kinnitust võimude väidetavatest plaanidest, et märtsiks langeb rubla kurss kuni 15 protsenti.


Viimati lasi keskpank rublal eurodest ja dollaritest koosneva valuutakorvi suhtes protsendi võrra odavneda 11. novembril, kirjutab Kommersant.

Uudisteagentuuri Reuters hinnangul on rubla sattunud tugeva surve alla seoses naftahinna languse ja investorite lahkumisega arenevatelt turgudelt nagu Venemaa. Ka kohalikud elanikud on hakanud osa oma raha teistesse valuutadesse vahetama.

Seetõttu ootavad analüütikud keskpanga poolt kursi edasist väikeste sammudena langemist. Ka Venemaa president Dmitri Medvedev kui peaminister Vladimir Putin on oma retoorikas rõhutanud, et järke muutusi rubla kursis ei tule, nimetades rubla aeglast odavnemist «kontrollitud devalveerimiseks».

Rubla kursi langetamise eesmärgiks peetakse majanduse tugevdamist, seda eriti eksporditurgudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles