ERGO: pensionikoguja peaks tutvuma väärtpaberituru põhimõtetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kuna igasuguse investeeringuga kaasnevad riskid, peaks Ergo kindlustuse müügijuhtimise osakonna juhataja Taave Lipsu sõnul enne pensionifondi valimist end mingilgi määral väärtpaberiturge mõjutavate tegurite ja põhimõtetega kurssi viima.

«Ergo eesmärk on see, et iga inimene, kes teise samba otsuse teeb, teaks, miks just selle fondi kasuks otsustas. Ja siin ei ole mineviku tootlus kaugeltki peamine argument - tootlus, mida näha saab, oli juba ära ja ei anna mingit viidet tuleviku tootluse kohta,» kommenteeris Lips.

Otsused peaks tema sõnul lähtuma sisust ja nende tegemisel peaks analüüsima vähemalt fondi investeerimispõhimõtteid, -strateegiat, fondi kulusid ja riske. Investeerimisega kaasnevad alati mitmesugused riskid, sestap tuleks enne otsuste tegemist end väärtpaberiturgude hingeeluga kurssi viia.

«Kui kodutöö on tegemata, ongi väga lihtne langeda sisuliselt sobimatute soovituste lõksu. Kuna tagajärjed on sõltuvalt tehingu liigist kohe või kolm korda aastas käes, jääb vigade paranduseks vähe ruumi,» arvas Lpis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles