Eesti Loto nõudis kohtus tarbijakaitse ettekirjutuse tühistamist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Lotto pallid.
Viking Lotto pallid. Foto: Liis Treimann

Tarbijakaitseametilt ennustatavate peavõitude reklaamimise tõttu ettekirjutuse saanud Eesti Loto taotles täna Tallinna halduskohtus kohtuvaidluse peatamist uue hasartmängu seaduse jõustumiseni, kuid kohus taotlust ei rahuldanud.

Mäletatavasti ei meeldinud tarbijakaitsele, et lotofirma reklaamib erinevates kanalitest Bingo Loto ja Viking Loto ennustatavaid peavõite, kuna reklaamiseadus keelab hasartmänge reklaamida.

Eesti Loto vaidles aga vastu, et hasartmänguseadus käsib tarbijat teavitada mängutingimustest ning andis asja kohtusse.

AS Eesti Lotot esindav vandeadvokaat Risto Rüütel märkis ERRi uudisteportaalile, et rahandusministeerium on saatnud kooskõlastusringile hasartmängu seaduse muutmise seaduse eelnõu, milles täpsustatakse muu hulgas ka reklaamiseadust just võimalike võitude kohta info edastamisel ja kus sõnaselgelt vastavate teadete avaldamine lubatakse.

«Kas on üldse otstarbekas vaielda, kui uue seaduse jõustumise järel ehk kolme või nelja kuu pärast peab tarbijakaitseamet oma haldusakti niikuinii kehtetuks tunnistama? Sisuliselt kulutab ju kohus praegu tarbetult ressurssi lahendamaks riigiettevõtte ja riigiasutuse vahelist vaidlust küsimuses, mis kaotab peatselt üldse igasuguse aktuaalsuse,» ütles Rüütel.

Kohus langetab asjas otsuse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles