Hõlpsamast fondivahetusest loodab teenida ennekõike LHV

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionifondide tootlused.
Pensionifondide tootlused. Foto: graafika: Silver Alt

Eilsest saab oma pensionifondi II samba raha hõlpsamini ühest fondist teise tõsta, lõviosa panku on aga seisukohal, et suurt vahetuste lainet ees ei seisa.

Ootusärev on vaid LHV. Panga turundusjuhi Andres Kase sõnutsi on neile pensionifondiga liitumiseks avalduse esitanud 22 000 inimest, kes kosutavad panga fonde kokku 27 miljoni euro võrra.

Teised fondid on aga seisukohal, et hõlpsamatele reeglitele vaatamata ei hakka pensionifondide varad pankade vahel hoogsamalt voolama. SEB varahalduse juhatuse liikme Ülle Mathieseni sõnul on tegemist pigem täiendava mugavusega klientide jaoks.

Sama meelt oli ka Nordea Pensioni juhatuse esimees Angelika Tagel. «Aastases ajaraamis ootame ikka sama palju kliente kui varem, aga vahetamine on nüüdsest klientidele loogilisem ja nende soov saab kiiremini täidetud,» nentis ta.

Sampo Panga säästmis- ja investeerimisvaldkonna spetsialist Peeter Schamardin rõhutas, et pensioni kogumine on pikaajaline ning reeglina saab parima tulemuse inimene, kes teeb oma otsuseid kaalutletult ning teadlikult.

Suurt hirmu, et turuliidri positsioon kaob, ei tunnistanud ka Swedbank. «Pigem arvame, et tihedam vahetus tõstab ka inimeste huvi pensioni kogumise teematika vastu ja seetõttu väheneb pealiskaudsete ja kiirete otsuste osa,» tõdes panga eraisikute arveldus- ja investeerimistoodete osakonna valdkonnajuht Ivar Raav.

Oluline on silmas pidada, et kui sissemaksete ümbersuunamine teise fondi on tasuta, siis olemasolevate osakute viimisel ühe fondivalitseja käest teise kätte jääb vanale fondile tagasivõtmistasu 1 protsent. Seega võib kogutud pension väga sagedase fondide vahetamise korral sootuks kokku kuivada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles