USA senat kukutas Boehneri võlakriisi lahendamise plaani läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner
Esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner Foto: SCANPIX

USA senat kukutas reedel ootuspäraselt läbi esindajatekoja spiikri John Boehneri võlakriisi lahendamise plaani, edastas kohalik meedia.

Boehneri kava vastu hääletas 59 ja poolt 41 senaatorit.

Viiskümmend kolm USA senaatorit - kõik 51 demokraati ja kaks nendega tavaliselt sarnaselt hääletavat sõltumatut - allkirjastasid juba kolmapäeval kirja, milles lubasid mitte toetada Boehneri võlaeelnõu.

USA esindajatekoda toetas reedel Boehneri võlakriisi lahendamise plaani. Valge Maja vastuseisu eirates läks Boehneri kava seal läbi 218 poolt ja 210 vastuhäälega.

USA president Barack Obama kutsus päeval üles jõudma kompromissile riigi võlalimiidi kriisis, kuid tõdes samas, et Boehneri esitatud eelnõu «ei lahenda probleemi». President lisas, et on kokkuleppe nimel valmis terve nädalavahetuse juhtivate demokraatide ja vabariiklastega töötama.

Juhul kui kongress ei jõua 2. augustiks 14,3 triljoni dollari suuruse võlalimiidi suurendamises kokkuleppele, võib USA valitsusel tekkida makseraskusi ja Ühendriikide krediidireiting esimest korda ajaloos langeda. See võib omakorda tuua kaasa ettearvamatuid tagajärgi rahvusvahelistel rahaturgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles