Mullu ööbis Eestis enam kui 2,1 miljonit turisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

2010. aastal jäi Eestisse kauemaks kui üheks päevaks 2,1 miljonit turisti – 12 protsenti rohkem kui aasta varem ning rohkem kui ühelgi varasemal aastal.
 


2010. aastal jäi Eestisse kauemaks kui üheks päevaks 2,1 miljonit turisti – 12 protsenti rohkem kui aasta varem ning rohkem kui ühelgi varasemal aastal, selgub Eesti statistika aastaraamatust.

Mullu peatus majutusettevõtetes kokku 2,4 miljonit sise- ja välisturisti, seda on 12 protsenti rohkem, kui aasta varem.

Osaliselt oli kasv tingitud 2009. aasta madalast tasemest, sest majanduskriis pärssis reisimisaktiivsust kogu maailmas, mõjutades ka Eesti majutusettevõtete tegevust.

2010. aastal majutusteenuseid kasutanud turistide arv aga ületab viimase kümnendi parima, 2008. aasta tulemust 24 000 turisti võrra ja on Eesti kõigi aegade rekordtulemus.

Välisturiste käis Eesti majutusettevõtetes 2010. aastal 1,6 miljonit. 2009. aastaga võrreldes oli nende arv 13 protsenti suurem. Välisturistid veetsid majutusettevõtetes kokku 3,2 miljonit ööd ehk 17 protsneti enam kui aasta varem.

Et ööbimiste arv kasvas rohkem kui majutatute arv, oli majutusettevõtetes viibimise keskmine kestus veidi pikem kui varasematel aastatel. Ligi kolmveerand majutatud välisturistidest oli Eestis puhkusereisil, viiendik tööreisil ja ülejäänutel oli siia tulemiseks muu põhjus. Välisturistid jäid Eestisse kauemaks kui 2009. aastal nii puhkuse-, töö- kui ka muudel eesmärkidel tehtud reisidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles