Liive: vastutustundetu oleks hinda mitte tõsta

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive.
Eesti Energia juht Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul oleks ettevõtte poolt olnud vastutustundetu uus elektrihinna tõusu taotlus sisse andmata jätta.

Liive rõhutas, et taotluse rahuldamine tõstaks elektri megavatt-tunni hinna suletud turul 29 eurolt 33-le, samas kui avatud turul on keskmine hind 47,2 eurot.

«Populaarne oleks öelda, et ei taotle ja küll aastal 2013 võtame kogu täiega,» viitas Liive turu avanemisele aastal 2013. «Aga aasta 2012 on väga keeruline aasta, finantssuhtarvud on kõik viimase vindi peal. Firma seisukohast oleks vastutustundetu jätkata müüki 29-ga.»

Firma esimese poolaasta majandustulemusi kommenteerides rõhutas Liive ka, et 69 protsenti firma poolaasta 81,4 miljoni eurosest ärikasumist tuli avatud turult (mullu 56 protsenti), teises kvartalis moodustas avatud turg ärikasumist koguni 90 protsenti. «Jutt, et meie kasum tuleb Eesti rahva, lihtsa elektritarbija taskust, on müüt,» ütles Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles