ELi volinik: teiste maade pensionärid võiks Kreekat aidata

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Kasulike oskustega pensionärid võiks minna Kreekasse, et aidata võlakriisis riigi majandust edendada, ütles Euroopa Komisjoni sakslasest energiavolinik Günther Öttinger eile.


«Ma kujutan ette ELi riikide endiste kutsekooliõpetajate või pensionil oskustööliste saatmist vabatahtlikkuse alusel määratud ajaperioodideks,» vahendab EUbusiness Öttingeri sõnu Saksa ajalehele Hamburger Abendblatt.

Ka arvas volinik, et Kreekasse tuleks saata teiste maade riigiametnikke ja eksperte, et aidata riigi valitsusel oma oskusteavet parandada. «Kulud tuleks jagada Kreeka ja selle riigi vahel, kust eksperdid tulevad,» lisas ta.

Öttinger tõdes, et kogu läänemaailm on kriisis, kuna valitsused kulutavad rohkem, kui neil tegelikult raha on. Kreeka on vaid sellise käitumise äärmuslik näide, märkis ta.

«Euroopa peab muutuma säästlikumaks. See kehtib ka Saksamaa kohta,» rõhutas volinik. «Ainult kursi muutus saab euro päästa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles