Eesti Energia taotleb 29-protsendist põlevkivi hinnatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus
Põlevkivikaevandus Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia on esitanud konkurentsiametile täiendatud vastustega taotluse põlevkivi hinna piirmäära kooskõlastamise kohta ning ettevõte tegeleb jätkuvalt konkurentsiameti poolt esitatud lisaküsimustele vastamisega ülejäänud kahe taotluse puhul.


Ülejäänud kaks taotlust puudutavad elektrihinna tõusu.

Konkurentsiameti pressiesindaja teatas BNS-ile, et võrreldes kehtiva põlevkivi hinna piirmääraga taotleb Eesti Energia 29-protsendilist hinnatõusu. «Taotletud hinna piirmäära põhjendatust saab konkurentsiamet hinnata pärast süvaanalüüsi teostamist,» lisas ta. «Praeguse seisuga ei ole konkurentsiametile laekunud täiendatud taotlusi teistelt Eesti Energia kontserni ettevõtetelt.»

Varemalt esitas Eesti Energia konkurentsiametile põlevkivi hinna piirmäära tõusuks 19,81 protsenti, kuid täiendatud andmetega taotluses on piirmäära tõusuks 29 protsenti. Konkurentsiameti teatel on vahe tingitud asjaolust, et esimese taotluse juures oli põlevkivi tootmisel kasutatavad transpordikulud deklareeritud Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS-i kuludena ning arvestatud elektrienergia tootmise piirimäära hinnatõusu sisse. Seadusest tulenevalt peab see kulu olema märgitud aga põlevkivi hinna piirmääras.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik ütles BNS-ile, et ettevõte on eelnevalt konkurentsiametile esitanud analüüsimiseks kolm erinevat hinnataotlust. «Konkurentsiamet saatis Eesti Energiale taotluste kohta lisaküsimusi, millele vastamisega tegeleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles