Dombrovskis: Läti riik ei müü oma osalust Air Balticus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis
Läti peaminister Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Läti riik ei plaani oma osalust lennufirmas Air Baltic müüa, vaid eesmärk on tagada lennufirma jätkusuutlik areng, kinnitas lõunanaabrite peaminister Valdis Dombrovskis ajakirjanikele.

Dombrovskis selgitas, et lennufirma eelmise aasta auditeeritud majandusaasta aruannet tutvustatakse 1. augustil  ning valitsuskabinet soovib saada ülevaadet lennufirma selle aasta esimese kuue kuu tegevusest, vahendab Leta.

Valitsus arutas tänasel kohtumisel transpordiministri ettepanekul Air Balticu olukorda.

Eilsel lennufirma aktsionäride koosolekul kinnitasid mõlemad suuraktsionärid ehk 52,6 protsendi aktsiate omanik riik ja 47,2 protsendi Air Balticu presidendi Bertolt Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas, et on valmis ettevõtte aktsionäride lepingu ülevaatamiseks läbirääkimisi alustama.

Välismaal viibiv Flick siiski Riiga ei tulnud ning osales koosolekul videokonverentsi vahendusel.

Võimaliku aktsiakapitali suurendamise osas otsust ei langetatud, sest lennufirma juhtkond ei esitanud vajalikku infot. Selle küsimuse juurde tullakse tagasi aga lähipäevadel.

Flick on varem kinnitanud, et lennufirma aktsiakapitali tuleb edasise arengu tagamiseks suurendada, sest ainuüksi lennupargi uuendamine läheb maksma umbes 100 miljonit latti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles