Tänavune viljakoristus sai alguse Kesk-Eestist

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Särgava
Juhan Särgava Foto: Mihke Maripuu

Põllumeeste keskliidu esimehe Juhan Särgava sõnul on Kesk-Eestis viljakoristus juba alanud, Harjumaa põllumehed aga ootavad nädala lõpuni.

«Tänavune viljakoristus sai alguse Kesk-Eestist, sest seal oli kõige kuivem,» lausus Särgava. «Sellepärast valmis põuane osa tavapärasest ajast kuskil kahe nädala jagu varem.»

«Harjumaal hakatakse pihta selle nädala lõpus ja järgmine nädal on iga mees saanud vähemalt nina korra viljasse,» märkis ise Nissi vallas asuva mahepõllundusettevõtte Saidafarm omanik. «Hooaeg algab ikkagi augusti esimesel nädal, siis on arvata, et enamik masinatest mürisevad põllu peal.»

Särgava sõnul said taliviljad lume tõttu osaliselt kannatada ja nad tuli seetõttu kevadel ümber külvata. «Isegi pidin osa rukkipõldu kevadel suvivilja vastu ümber kündma,» ütles Särgava.

Lisaks kipub viljas madalaks jääma kleepvalgu tase, mistõttu on raskusi toiduvilja konditsiooni saavutamisega. «Seetõttu kipub nisust tulema söödavili,» sõnas Särgava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles