Merko Ehituse müügitulu vähenes 8 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko peamaja Tallinnas
Merko peamaja Tallinnas Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

ASi Merko Ehitus müügitulu vähenes selle aasta üheksa kuuga 8,1 protsenti, põhjuseks ehitusturu kahanemine ja finantsolukorra halvenemine.


Tänavu 9 kuuga teenis Merko Ehitus 3552 miljonit krooni müügitulu, eelmisel aastal samal ajal oli tulu 3864 miljonit krooni. Eestis teeniti sellest 60,8 protsenti.

Kolmandas kvartalis oli müügitulu 1180 miljonit krooni, mis on 187,8 miljonit krooni vähem kui aasta eest samal ajal.

Puhakasum oli 9 kuu kokkuvõttes 351 miljonit krooni ehk 16 miljonit vähem kui aasta tagasi. Kasum ühe aktsia kohta vähenes aastataguselt 20,23 kroonilt 19,43 krooni peale.

Tulude vähenemine oli juhtkonna hinnangul tingitud majanduse üldisest madalseisust ja selle põhjustatud madalast konjunktuurist ehituses.

Kolmandas kvartalis tekkis ettevõttel 15,3 miljonit kahjumist puhtalt elamuehitusprojektide allahindlusest.

Börsile saadetud teates mainib Merko Ehitus ka finantskriisist tulenenud finantskeskkonna halvenemist, mistõttu pole enam võimalik objektide rahastamiseks laenu saada.

Ehitust pärsib ka eraisikute laenutingimuste karmistamine, Kui varem nõudsid pangad omafinantseeringut 10 protsenti, siis nüüd juba 25-30 protsenti. Lanuintress on tõusnud aga varasemalt 0,5-1,0 protsendilt 1,5-3,3 protsendi peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles